Dr. Gáspár Lajos

Dr. Gáspár Lajos
Dr. Gáspár Lajos az orvostudomány kandidátusa a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen 1978-ban szereztem fogorvosi diplomát "summa cum laude" minősítéssel. A SOTE Szájsebészeti és Fogászati Klinikán tudományos ösztöndíjas, tanársegéd, egyetemi adjunktus, majd 1996-tól a Stomatológiai Tanszéken egyetemi docens, intézetvezető helyettes, 1992-98 között a Központi Honvédkórház Szájsebészeti és Fogászati Osztály osztályvezető főorvosa, MH főszakorvos lettem.

Öt szakorvosi területen szereztem fogászati, szájsebészeti szakképesítést.

Tanulmányutakon, ösztöndijakon töltöttem hónapokat Hollandiában, Braziliában, USA-ban, Japánban, Oroszországban, Izraelben, Ausztriában, Németországban és több más országban.

1985-től állatkisérleti munkákat végeztem, majd 1987-től bevezettem a lasert Magyarországon elsőként – és a világon az elsők között - a szájsebészeti és fogászati klinikai alkalmazásba.

1990-ben a sebészeti laseralkalmazás területén Magyarországon elsőként – a világon az elsők között- védtem meg lasersebészet témájú kandidátusi értekezésemet (A széndioxid laser bevezetése az ambuláns szájsebészetbe). 1990-ben elindítottam az orvosi laseroktatást, alapítója és főtitkára Magyar Orvosi Laser és Optikai Egyesületnek, elnöke a Magyar Tudományos Akadémia Biomedicinális Optikai Albizottságának. Tagja vagyok az Amerikai Laser társaságnak (American Society for Laser Medicine and Surgery), vezetőségi tagja a Fogászati Laser Világszövetségnek (World Federation in Lasers in Dentistry ) és a Nemzetközi Fogászati Laser Társaságnak ( International Society Oral Laser Aplication ). Több éven át vezetőségi tagja a Magyar Fogorvosok Egyesületének és a Magyar Fogorvosok Implantológiai társaság vezetőségének, a Fog- és Szájbetegségek Szakmai Kollégiumának (1992-98), a Magyar Orvosi Kamarának. Több nemzetközi szakmai lap szerkesztőbizottsági tagja vagyok. 8 saját szakkönyvem jelent meg, 177 megjelent idézhető publikációt és könyvfejezetet írtam, 277 tudományos előadást tartottam.

Nemzetközi kurzusokat tartottam: Ausztria, Németország, USA, Oroszország, Brazilia, Japán, Olaszország, India, Szlovákia, Egyesült Arab Emirátusok, Bulgária, Románia stb.

46 kongresszus és tudományos ülés rendezésében vettem részt.

1998-ban alapítottam az Ecto Derma Polyklinika- Gáspár Medical Center magánklinikát Budapesten, mely egyetemi akkreditált orvostovábbképző és kutató központ. Ennek igazgatásával foglalkozom. 2006 óta kiemelt kutatási, gyógyítási és oktatási szakterületünk a lézeralkalmazás, implantológia és az ínysorvadás komplex lézeres kezelése.


Cím: 1085 Budapest József krt. 37.
Tel:  +36 30 328 6337